Virolainen viittomakieli

Intensiivisen Latvian viittomakielen jälkeen lähdettiinkin sitten Sallan kanssa kohti Viron viittomakielen oppituntia. Fiilis oli korkealla, sillä edellisestä tunnista jäi iloiset ja innostuneet fiilikset, siitä oli hyvä jatkaa eteenpäin!

Viron tunnilla meillä oli todella mukavat opettajat, jotka ottivat hieman toisenlaisen näkökulman oman kielensä opetukseen. He opettivat meille kokonaisuuksia kuvailun kautta. Esimerkkinä he opettivat meille kuvailemaan huonetta, millaisia huonekaluja siellä oli, minkä muotoisia sekä minkä värisiä ne olivat. Mielestäni se oli hyvä tapa opettaa, sillä linkitettynä toisiinsa uudet viittomat oli helpompi oppia, mutta viittomien määrä, mitä kerkesimme tunnin aikana oppia oli surullisen vähäinen. Olisin toivonut että olisimme oppineet enemmän, emme oppineet edes sormittamaan omia nimiämme emmekä käyttämään numeroita.

Tämän takia se, mitä Viron viittomakielen tunneilla opittiin on jo suurimmaksi osaksi unohdettu, ja se on harmi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *