Suomenruotsalainen viittomakieli

Ensimmäisenä päivänä opiskelijat jaettiin ryhmiin, sattumalta meidän koti ryhmämme jakautui kahtia; Anni ja Salla päätyivät samaan ryhmään siinä missä minä (Ella) ja Heljä päädyimme samaan ryhmään.

Heljän ja minun päiväni ensimmäinen opetustuokio alkoi suomenruotsalaisen viittomakielen parissa. Opettajamme olivat todella innostuneita ja innokkaita vastaamaan opiskelijoiden kysymyksiin. Aluksi ennen varsinaista opetusta meidät jaettiin 3-4 hengen ryhmiin ja tarkoituksena oli esitellä itsensä viittomakielellä muille ryhmäläisille, jotta tutustuisimme toisiimme. Tämä oli mielestäni hyvä idea, sillä suurempi ryhmämme koostui eri vuosikurssien opiskelijoista Helsingin ja Kuopion kampuksilta. Aina on mukava tutustua uusiin ihmisiin varsinkin, kun opiskelemme samaa aihetta.

Pienen tutustumishetken jälkeen meille opetettiin perhesanastoa, esimerkiksi isoäiti, isoisä, anoppi ja veli. Opettajamme kertoivat samalla hieman itsestään meille, millainen heidän perheensä on ja vähän harrastuksistaan. Tämän jälkeen harjoittelimme samoissa ryhmissä perheestämme kertomista. Opettajamme toivoivat harjoituksen päätteeksi, että muutamat oppilaan tulisivat esittelemään itsensä koko ryhmän eteen. Tämä aiheutti hitusen vastahakoisuutta koko ryhmässä, mutta hienosti muutamat oppilaat uskaltautuivat kertomaan itsestään koko ryhmälle. Saimme vielä erityisen esityksen oppilaalta, joka opiskeli suomenruotsalaista viittomakieltä virallisesti.

Tällä oli hyvä aloittaa Let’s sign -tapahtuma ja iloisin mielin siirryimme tästä tauolle odottamaan seuraavan opetuksen alkua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *