Liettualainen viittomakieli

Päivä vaihtui ja oli perjantain tuntien aika. Toisena viimeisenä tuntina oli Liettuan viittomakielen opiskelua. Siirryimme isolla porukalla Liikkumoon? (Mikä se olikaan) ja asetuimme kätevästi opiskelemaan suureen puoliympyrän muotoon. Tämä oli  Let´s Sign tapahtuman toiseksi viimeinen oppitunti ja se alkoi pikkuhiljaa tuntumaan, mutta onneksi meillä oli taas ihanat aktiiviset ja innokkaat opettajat meitä opettamassa.

Kävimme aiheita mukavasti järjestyksessä, perhe sanastosta vuodenaikoihin. Valitettavasti emme tainneet keretä läpikäymään aivan kaikkea mitä opettajat olivat suunnitelleet, mutta määrällisesti taisimme oppia saman verran mitä opimme Latvian viittomakieltä.

Tunnin alkaessa opettajat opettivat meitä ensin kertomaan itsestämme perustietoja (nimi, ikä, millainen perhe jne.). Siten he opettivat meille kuvailevia viittomia, kuten värejä. Tunnin puolessavälissä he kehottivat meitä nousemaan ylös, sillä leikki alkoi! Kertasimme hyvin opetettuja sanoja leikin muodossa, missä lappuset vaihtuivat ja käskyn käydessä piti viittoa omaa sanaa ja samalla etsiä oma pari mahdollisimman nopeasti tai putoaa pelistä, ai että kuinka hauskaa meillä olikaan! Peli oli hulvatonta ja jokainen taisi siitä nauttia; se oli myös hyvä tapa tutustua muihin tunnilla kävijöihin, sillä tunsin vain muutaman entuudestaan. Hieman vaikean pelistä teki se, että lapuissa sanat oli Latviaksi! Opettajat opettivat meille sanoja hartaudella, mutta niitä oli kuitenkin vaikea muistaa, mutta ei se pelin viehätystä vähentänyt.

Tunnilta jäi hyvä mieli ja puutuneet posket!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *